jongere-thuisloos-geen-geld
Kijk de uitzending van 2 maart 2022 terug over jongeren in de Participatiewet

Jong in de Participatiewet

Je kunt erover meepraten: het leven loopt niet altijd soepel. Je gaat niet (meer) naar school. Je loopt vast. Je wilt ergens wonen. En je hebt inkomen nodig. Maar een baan krijg je niet of het lukt je niet te werken? Je moet wel kunnen leven. Vertel ons waar jij tegenaan loopt

Ik doe mee, dit gaat over mij! ☝️

Dit gaat over mij!
Laat wat van je horen via dit formulier

Vertel wat je meemaakt

Dit is veilig!

Vind onze verhalen via #MoeVanArmoe

Vertel wat je meemaakt

Dit is veilig!

Vind onze verhalen via #MoeVanArmoe

Dit is hoe we dit samen met jou willen aanpakken

We willen jouw verhalen horen: wat heb jij nodig in jouw leven?

mei 2022
Onderzoek naar ministerie
mei 2022

Alles wat we gevonden hebben, schrijven we op. Wat kan er beter? Waar ontstaan de meeste problemen? Welke regels werken niet met elkaar? Wat hebben jongeren nodig? Dat zetten we in een rapport voor de minister. En we zetten er meteen bij hoe het beter kan. Denk niet dat dit zo maar in een la verdwijnt. Via #HGOM houden we de druk op de ketel!

april 2022
Bespreken verhalen
april 2022

We bespreken met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en met de Inspectie van SZW welke verhalen we gehoord hebben in de interviews. Niet van wiè we wat hebben gehoord. We willen vooral de problemen laten zien. En we willen ook voorstellen wat eraan te doen is.

2 maart 2022
uitzending Een echt vangnet
2 maart 2022

Met Pakhuis de Zwijger in Amsterdam hebben we een uitzending over de bijstand. Tijdens dit programma duiken we in praktijkverhalen en besteden we extra aandacht aan de ervaringen van jongeren. Hoe ervaren zij de Participatiewet? Wat zijn de knelpunten? Hoe kan het beter? En wat betekent bestaanszekerheid voor hen?

Meer informatie
februari tot en met maart 2022
interviews met jou
februari tot en met maart 2022

Laat van je horen! Dan kunnen we beginnen met je te bellen. Horen waar het mis gaat, wat volgens jou beter kan. Als we veel mensen hebben, zien we waar het fout blijft gaan. Hieronder vind je een link en kun je je melden.

Meer informatie
december 2021
begin onderzoek
december 2021

De LCR krijgt van veel jongeren te horen dat ze vastlopen. School lukt niet. Je wilt geld verdienen, maar komt nergens binnen. Jouw ouders kunnen of willen niet helpen. En misschien heb je veel andere dingen aan je hoofd. Toch wil je verder met je leven. Wij willen weten wat er misgaat. Waar de overheid jou kan helpen, maar het niet doet. Dat kan alleen maar veranderen als we horen wat er mis is volgens JOU!

Je zit vast nog met vragen!

Wij, en eventueel onze partners, staan voor je klaar.

Deze actie is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), Inspectie SZW, VNG en de Landelijke Cliëntenraad (LCR). Velen anderen ondersteunen ons..

brand-logo-positief@3x
bitmap@3x
FNV
BWL-Homepage-Logo-pakhuis-de-zwijger
Logo-VNG-300x164
inspectie-szw-logo

☝️ Dit gaat over mij!
Laat wat van je horen!

Jouw stem helpt om aandacht te krijgen. Dus zorg dat iedereen die kan horen.

Ik doe mee, dit gaat over mij! ☝️