Terug
(Weer) aan het werk

Stap 2: Werk zoeken

(Weer) aan het werk
Loonkostensubsidie
Banenafspraak
Participatiewet
Re-integratie
15/06/2024

Je kunt een baan vinden via websites of je eigen netwerk. Ook kan een klantmanager van de gemeente of jobcoach je helpen om werk te vinden dat aansluit bij jouw wensen, opleiding en interesses.

Breed offensief Praatplaat _ Stap 2
Charlie

Mijn klantmanager van de gemeente heeft werk voor me gevonden. We hebben samen gekeken wat goed bij mij past. Hij kwam met een paar opties voor beschut werk. Omdat het past bij mijn opleiding en bij wat ik leuk vind kwamen we uit bij deze werkgever.

Ravi

Ik ben zelf vaardig genoeg in veel gebieden van mijn leven maar om werk te vinden heb ik zelf een jobcoach gezocht. Mijn jobcoach heeft de kennismakingsgesprekken voor mij gevoerd. Als een werkgever mijn C.V. interessant vond werd ik uitgenodigd voor een gesprek. Ik hoefde geen sollicitatiebrieven te schrijven.

Luca

In het verleden heb ik wel eens baantjes gekregen die niet bij mijn niveau paste. Daardoor verdiende ik te weinig en kwam ik in de bijstand. Daarom heb ik zelf, via mijn eigen netwerk, werk gevonden. Door zelf op zoek te gaan kon ik er zeker van zijn dat het werk aansloot bij wat ik wil en nodig heb. Ik heb een goede opleiding en veel levenservaring. Ik wil leuk werk doen wat daar bij past.

Meer lezen
Jobcoach of intermediair?

Ben je een jobcoach?  Dan kun je de hele tekening gebruiken om in gesprek met jouw cliënt. Of in gesprek met collega’s.
Je kunt de tekening downloaden om uit te printen op A3. We nemen je stap voor stap mee in het hele proces.

Breed offensief Praatplaat _ Legenda

☝️ Dit gaat over mij!
Laat wat van je horen!

Jouw stem helpt om aandacht te krijgen. Dus zorg dat iedereen die kan horen.

Ik doe mee, dit gaat over mij! ☝️